אֲנִי מַבְטִיחַ לָך

התערוכה החיה

איור • וידאו • מיצג השתתפותי • סלון קריאה
ספרים חדשים • הצגות ילדים • ערכות אמנות
מחול משוטט

על התערוכה

התערוכה החיה המלווה את הכנס ״אני מבטיח לך״ מציגה מבחר רב-תחומי של אמנות עבור ילדות וילדים, על ילדות וילדים ושל ילדות וילדים, בעת המלחמה. התערוכה מבקשת להציג יוזמות תרבות ופלטפורמות יצירה מקוריות אשר נבטו בתקופה זו, יוזמות המשקפות רוח אזרחית בעלת עוצמה אשר הביאה אמנים ויוצרים לנדוד בכל חלקי הארץ בבקשה להציע ריפוי, חוסן ונחמה לילדי ישראל, כמו גם עבור עצמם.

תרבות ילדים ישראלית בצל מלחמה

התערוכה מזמינה את המשוטטים בה לחוות נתיבי יצירה רב-תחומית לצד יצירות דיאלוגיות ואינטראקטיביות המציעות לקהל לקחת חלק במעשה האמנות.

בין המשתתפים: כאן חינוכית, ניקלודיאון, מיזם 929, בית אבי חי, טרמינל העיצוב של בת ים, ספריית פיג'מה, תא תרבות המחוגה, אנסמבל הפרחות, תיאטרון הקרון ועוד עשרות יוצרות ויוצרים בהם: חנוך פיבן, נטעלי גבירץ, אור סגל, טלי קרק, שקד מוכיח, עיר מפעל ותום פניני, הילה פלשקס ועוד.

אוצרת: דפנה קרון | מעצבת: אביגיל ריינר | מפיק: יונה קלרפילד | ניהול הכנס: מישאל ציון

התערוכה נוצרה עבור כנס ״אני מבטיח לך: תרבות ילדים ישראלית בצל מלחמה״ ביוזמת תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית, קרן מנדל-ישראל.

המיצגים בתערוכה החיה

תרבות ילדים ישראלית בצל מלחמה
ארכיון חי
סלון קריאה
וידאו וטלוויזיה
מחול
תיאטרון ילדים
DIY

ארכיון חי

היציאה לפעולה

ארכיון חי

סלון קריאה

ספרי ילדים שנולדו במלחמה

ספרי ילדים שנולדו במלחמה

מיצג קריאה חיה

טלי קרק

טלי קרק

בעיניים שלי: יוצרים זיכרון כחול לבן

מיזם 929

מיזם 929

סיפור קצר על אוצר

בית אבי חי

סיפור קצר על אוצר

הדברים שהלכו לאיבוד

כאן חינוכית

הדברים שהלכו לאיבוד

האחים והאחיות שאיבדנו

ניקלודיאון

ניקלודיאון

על מה את חולמת

מופע מחול

על מה את חולמת

סבתא טורבו ואלפי התנינים הבכיינים

אנסמבל הפרחות

סבתא טורבו ואלפי התנינים הבכיינים

מה קרה ללב שלי?

תיאטרון הקרון

מה קרה ללב שלי?

"בחפץ לב"

אמניות ובובנאיות ביצירות קצרצרות לילדים ולילדות

בחפץ לב

שולחן ערכות DIY

הרכבה עצמית

מה בפנים?

ערכת "מה בפנים?" להכנת דיוקן עצמי

חנוך פיבן, טרמינל עיצוב בת ים

מה בפנים?

משחק הפורטרטים ומפעל המפלצות

Cardboard studio ועיר מפעל

משחק הפורטרטים ומפעל המפלצות

עזרה ביצירה - אמנים למען ילדים שפונו מבתיהם

תא תרבות המחוגה

תא תרבות המחוגה

ערכות למרכזי מפונים לילדי הגיל הרך

קרן גרינספון ישראל, משרד החינוך, ספריית פיג'מה

ערכות למרכזי מפונים לילדי הגיל הרך
×

ארכיון חי: היציאה לפעולה

ארכיון חי: היציאה לפעולה

אנחנו מזמינות אתכם לשיחה אחת על אחת, שיחה שהיא עדות. על היציאה לפעולה, על הרצון להיפגש, על המפגש שלכם עם המציאות ועל הדרך שמצאתם את עצמכם פועלים בתוכה. מתוך השיחות ייווצר ארכיון המתעד את הפעולות שלכן- יוצרות, אנשי אמנות ותרבות ילדים שפעלו ופועלים לאורך המלחמה. הארכיון יתגבש מתוך השיחות לאורכו של יום – שכבות שכבות של סיפורים ייאספו זה אל זה במהלך.

הקהל מוזמן לקחת חלק - לשבת לשיחה ולהיכנס לארכיון המתהווה. המיצג יהיה פתוח לראיונות במהלך היום. יוצרת: ענבל הקר. משתתפות: אחינועם מנדלסון, נעמי שלו ודורי כהן פורסטר. העבודה נוצרה בהשראת "מכתב לא מצונזר לעיר ירושלים" – עבודתן של איב קריסטל, אחינועם מנדלסון וענבל הקר.

×

סלון קריאה

סלון קריאה

"סיפורים יכולים להציל" כתבה פעם הסופרת וחוקרת הספרות מרית בן-ישראל. אל מול אירועי 7.10 והמלחמה שלאחריה נכתבו ספרים רבים לילדים. ספרים אלו – שחלקם יצאו בהוצאות מוכרות ובחלקם הן יוזמות פרטיות של אזרחים, מחנכים, הורים וסבים – משקפים את כוחו של הספר לארוז בין שתי כריכות את כל המאווים של החברה עבור ילדיה. הוצאות לאור וכותבי ספרי ילדים הוזמנו להציע את ספריהם לתערוכה. לאחר התערוכה הספרים ייתרמו לספריות במלונות המארחים מפונים ברחבי הארץ.

×

מיצג קריאה חיה: טלי קרק

מיצג קריאה חיה: טלי קרק

בואו הטו אוזן. הקשיבו למילים שיוצרות סיפור. מוזמנים לחבוש אוזניות, ולתת לטלי קרק ללוות אתכם בתוך מילים, אותיות, מצלולים. בתוך אוסף סיפורים שלרגע ייתן לכן שקט, תנועה פנימית, חיוך, או זיכרון. טלי קרק היא שחקנית המתמחה בעבודה קולית עם טקסטים ספרותיים. עם פרוץ המלחמה היא הקימה את פרויקט הליקוט וההקלטה של אוסף ״סיפורים לילדות וילדות״ אשר נשלח להורים לילדות וילדים שניצלו מהתופת של השבת השחורה. הספרייה הווירטואלית כללה למעלה ממאה סיפורים שלוקטו בקפידה, מאת מיטב הסופרות והסופרים בישראל. הפרויקט הלך וצבר תאוצה, והסיפורים החלו לטייל בארץ ובעולם ישר אל אוזניהם של ילדים ומבוגרים. בין הסופרים: לאה איני, שלומית כהן־אסיף, נטעלי גבירץ, שהם סמיט, מיה מיטב, אדיבה גפן, ינץ לוי, אילן שיינפלד, אורית גידלי ועוד.

×

בעיניים שלי: יוצרים זיכרון כחול לבן
מיזם 929

מיזם 929

הפרויקט "בעיניים שלי: יוצרים זיכרון כחול לבן" מהווה פלטפורמה ליצירות חדשות לילדים על המצב הנוכחי ומתוך נקודת המבט שלהם. הפרויקט הפגיש בין יוצרים לילדים מתחומים שונים לבין ילדים וילדות אשר חוו חוויות מלחמה. מתוך הדיאלוג והשיחה נולד תהליך היצירה המשותף ונבטו יצירות חדשות של קומיקס וסיפורת ילדים. היצירות פורסמו בערכות שחולקו במערכת החינוך ובאתר 929 – בתופסת הצעה כיצד ניתן להפוך זיכרון, רגש או מחשבה ליצירה במדיומים שונים: כתיבה, ציור, צילום ועוד.

הפרויקט מזמין את הילדות והילדים ליצור ולקחת בעלות ואחריות על איך יסופר "הסיפור שלי", וכיצד הוא ייזכר. הפקה: מיזם 929, ניהול ופיתוח: הדס גלבוע קריידלמן, עיצוב: יובל גזולי, סטודיו דוב אברמסון, עריכה לשונית: אודי לוינגר, הגהה: רעות גרוס. שותפים לדרך: מחוז הדרום – משרד החינוך, מפמ"ר תרבות יהודית ישראלית, הספרייה הלאומית, היוצרים והיוצרות, ובעיקר – הילדים והילדות שלקחו חלק. יוצרים: גלילה רון פדר עמית, עובדיה בנישו, נטעלי גבירץ, נועה קלנר.

לאתר הפרויקט >>
×

סיפור קצר על אוצר
בית אבי חי

סיפור קצר על אוצר

תחרות הכתיבה הארצית לילדים "סיפור קצר על אוצר" נוצרה בעקבות אירועי שבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל ולזכרו של סגן ינאי קמינקא ז"ל שנהרג בשבעה באוקטובר בעת שהגן על אזרחים, על חיילים ועל ארצו.

התחרות הזמינה ילדים וילדות בכיתות ג'-ו' לכתוב שיר או סיפור קצר על אוצר. הסיפורים הנבחרים זכו בפרסים ויתפרסמו במגזין "אדם צעיר" ובאתר בית אבי חי. נושא התחרות - "אוצר" היא מילה נוצצת, מילה נהדרת לחלומות יקרי ערך. לפעמים המילה אוצר מתחבאת בתוך תיבה, לפעמים היא חלום שהתגשם, ולפעמים היא חלום שעדיין לא הספקנו לחלום. גם בסיפורים האוצר יקר: הוא זהב טהור, הוא יהלום ענק, הוא חתול מדבר. אוצר יכול להיות גם חברת נפש, מילה טובה שהגיעה בדיוק בזמן, כלבלב שמכשכש בזנב, ספר שאי-אפשר להפסיק לקרוא, גיבור או גיבורה, או קשת בענן. אוצר הוא סיבה טובה לקום, לפתוח מפה ולהתחיל לחפש אחריו.

הסיפורים הנבחרים זכו בפרסים והתפרסמו במגזין "אדם צעיר" ובאתר בית אבי חי.

יוזמות התחרות: מאירה ברנע גולדברג (כראמל) לירן ליפשיץ ויטבת פייראיזן וייל - בית אבי חי. במסגרת בית החולים לספרים ולזכרו של סגן ינאי קמינקא ז"ל. שופטות: רן כהן אהרונוב, נטעלי גבירץ (אדם צעיר), מאירה ברנע גולדברג, לירן לפשיץ ויטבת פייראיזן וייל

לאתר הפרויקט >>
×

הדברים שהלכו לאיבוד
כאן חינוכית

הדברים שהלכו לאיבוד

"הדברים שהלכו לאיבוד" היא מיני סדרה המבקשת לענות על השאלה כיצד מייצרים תוכן רלוונטי לנוער במציאות הכאוטית שלאחר שבעה באוקטובר. במרכז הסדרה דמות בשם רונה – נערה מתבודדת וצינית, שאחותה הגדולה נרצחה בפסטיבל נובה ב-7 באוקטובר, ב"שבת השחורה". היא כועסת, מרחיקה עצמה מהוריה ומחבריה, ומסרבת לעזרה. האבל שלה טרי ובוער. בהכנות לטקס יום הזיכרון בבית ספרה היא פוגשת את אורן, שאביו הקצין נפל כשהיה ילד קטן – מפגש אשר עתיד להשפיע על שניהם.

הסדרה נכתבה במהלך 2023, אולם לאחר אירועי שבעה באוקטובר בחרו יוצרי הסדרה לפתח אותה מחדש ולהתאים את תוכנה למציאות החדשה. הסדרה נכתבה, הופקה וצולמה תוך זמן קצר, ועלתה שבעה חודשים אחרי פרוץ המלחמה.

יוצרים: עדן גוריון ויאיר פרי. במאי: רומן שומונוב. חברת הפקה: סטודיו ענני עבור כאן חינוכית. משתתפים: אחינועם מויאל, ברק שמואל דרקסל, ריטה שוקרון, אוהד קנולר, מיכל ינאי, שירי נדב נאור, גל אמיתי, יעל קרפלוב, אנה סטפני ורבים נוספים.

לאתר הפרויקט >>
×

האחים והאחיות שאיבדנו
ניקלודיאון

האחים והאחיות שאיבדנו

לכבוד יום הזיכרון השנה יצר ערוץ ניקלודיאון את פרויקט "ביחד עם ניק – האחים והאחיות שאיבדנו", שבמרכזו סדרה של מפגשים עם ילדים וילדות ששכלו אח או אחות במלחמה. דרך השיחות המרגשות עם האחים והאחיות השכולים, הצופים שומעים על הקשר המיוחד ביניהם, על החוויות המשותפות ועל החלומות לעתיד שנגדעו.

בסיום כל שיחה מחכה שיר שאהבו במיוחד. בין הצעירים והצעירות שלוקחים חלק בפרויקט – רן שרף (אחיה של מאי נעים ז"ל, שנרצחה במסיבה בנובה), עלמה עמאר (אחותו של סרן ניתאי עמאר, שנפל בקרב עם המחבלים בכניסה לבסיס רעים ב-7 באוקטובר) ומיקה ניב פיירשטיין (אחותו של עומרי ניב פיירשטיין, שנפל בקרב בבסיס זיקים תוך הגנה על מאות טירונים ואזרחים ששהו בבסיס).

עורכת: בונית בן עמי. במאי: אור סיט. תחקיר: אדווה אביכזר. מפיקה: הדס ונטורה, סטודיו ענני עבור ערוץ ניקלודיאון.

לצפייה בפרק המלא >>
×

על מה את חולמת
מופע מחול

על מה את חולמת

זה חודשים רבים הכוריאוגרפית שקד מוכיח מקליטה ומתעדת את חלומותיהן של ילדות, תושבות יפו. החלומות מציפים קשת רחבה של חוויות חיים – פחד, דאגה, געגוע, משחק ותקווה. לצד תיעוד החלומות נבנתה כוריאוגרפיה של תנועה המחזירה את עולם החלום אל המציאות החומרית – רגעים, מבנים ותחושות של הלילה מתערבלים ביום, במרחב ובגוף.

העבודה מציעה נחמה ומבט אופטימי של המציאות מתוך עיניהן הרעננות והחכמות של בנות הדור הצעיר. ״על מה את חולמת״ מזמינה את הקהל להצטרף לטיול בנבכי אותם חלומות של ילדות, תושבות יפו, אשר לוקטו בזמן המלחמה. הקהל מוזמן לקחת זוג אוזניות ולשוטט עם היצירה בתנועה במרחב. זמן הצפייה ביצירה תלוי בכם. אפשר להצטרף ליצירה ולצאת ממנה בכל עת.

כוריאוגרפיה ועיצוב פסקול: שקד מוכיח. ניהול חזרות ועין חיצונית: מיכל מסקין.

×

סבתא טורבו ואלפי התנינים הבכיינים
אנסמבל הפרחות

סבתא טורבו ואלפי התנינים הבכיינים

"סבתא מזולה, שכולם מכירים בתור סבתא טורבו, מסוגלת לדבר בלי הפסקה במשך שעות. והיא גם מדברת מהר, כאילו מישהו הבטיח לה מיליון דולר אם תצליח לדחוף שבע מאות מילים בדקה. חוץ מזה, היא גם מגזימנית ידועה. אם היא פותחת שיחה ב'אתם לא תאמינו מה קרה לי אתמול', באמת אל תאמינו. בקיצור, מכל זבוב סבתא עושה פיל, מכל שממית נחש אנקונדה ומכל סוסון ים – לויתן. אבל מה יקרה כשאל בית המלון שלה יגיע בהפתעה תנין? קוראים לי קרן, ואני הנכדה האהובה על סבתא מזולה. טוב, אני הנכדה היחידה שלה…"

היצירה מבקשת להתמודד עם רגשות כמו פחד, חוסר ודאות וחרדה קיומית המאיימת עלינו בתוך הבית. אל מול חששות אלה ניצב הקשר המיוחד שבין סבתא טורבו לנכדתה, ומתגלה היכולת היצירתית במצבי קושי. כוחות הריפוי של היצירה, המוזיקה והדמיון.

מאת: איריס אליה כהן. יצירה בימתית: חנה ואזנה-גרינולד. שחקניות יוצרות: עדן אוליאל, סלי ארקדש, רותם גולדנברג. מעצבת תפאורה ותלבושות: יערה צדוק. בובה: לאוניד אליסוב. מוזיקה מקורית: נדב ויקינסקי. מעצבת תנועה: רביד סביל.

לאתר הפרויקט >>
×

מה קרה ללב שלי?
תיאטרון הקרון

מה קרה ללב שלי?

אני והלב שלי, החברים הכי טובים! נשמע לכם מוזר? איך לב בכלל יכול להיות חבר? הכול התחיל כשהלב שלי התחיל להתנהג מוזר, הוא כבר לא התרגש לראות להקת ציפורים בשמים, הוא לא שמח לצאת לשחק, ולפעמים התחבא, עד שכמעט לא שמעתי אותו. החלטתי לצאת למסע ולגלות מה קרה ללב שלי, ואז… (נכון שהלב שלכם פועם בהתרגשות, ורוצה לגלות כבר מה קרה?). מופע לבובנאית/ זמרת היפ הופ ובלשית וכמובן הלב הפועם שלה.

"מה קרה ללב שלי" הועלתה בקיץ 2024 בבכורה. היצירה עוסקת בילדה שגילתה שיש לה סדק בלב ויוצאת במסע לתקן אותו, ובדרכה מגלה כיצד להתמודד עם רגשות של כאב וגעגוע. ההצגה נוצרה בחודשי המלחמה האחרונים תוך רצון לתת למשפחות, לילדים ולאנשי חינוך כלים לשיחה על רגשות, כאב וגעגוע.

יצירתן של רות חוף ונופר סלע. ביצוע: נופר סלע . מוזיקה וסאונד: שרון גבאי. עיצוב במה, אביזרים ותאורה: קרן דמבינסקי. תלבושות: מאי איילון. ייעוץ הנפשה: גוני פז.

לאתר הפרויקט >>
×

"בחפץ לב"
אמניות ובובנאיות ביצירות קצרצרות לילדים ולילדות

בחפץ לב

שלום ילדות וילדים יקרות.ים, "בחפץ לב" הוא אתר שיצרנו במיוחד בשבילכם, לשמח ולעניין אתכם בעולם הבובות והחפצים הקרוב ללבנו. מי אנחנו? אמניות, אמנים, אמני במה, בובנאיות ובובנאים. בדרך כלל אנחנו מופיעות בתיאטרון עם תפאורה, מוזיקה, תאורה וקהל (אולי אפילו פגשנו אתכן.ם באחת ההופעות שלנו).

בתקופה האחרונה, מאז שהתחילה המלחמה, אנחנו קצת עצובים, קצת מבולבלים, לא יודעים מה לעשות, איך לשמח אתכם בבית, בכיתה, במלונות, בכל מקום שבו אתם נמצאים, לפעמים רחוק מהבית. אז התחלנו לחפש רעיונות, שיחקנו עם חומרים, עשינו ניסיונות והרבה שטויות (שטויות זה דבר רציני!!) ובסוף הכנו עבורכם יצירות קצרצרות מהלב שלנו – סרטונים שצילמנו בבית, במטבח, בסלון, בחדר העבודה, בחצר, וגם קטעים מתוך הצגות שלנו – ושלחנו אל העיניים, האוזניים, הדמיון והלב שלכן.ם.

שלכן באהבה, נעמי יואלי והילה פלשקס וכל אחת ואחד מאמני "בחפץ לב".

יוזמה, ליווי ועריכה: נעמי יואלי והילה פלשקס. הקמת אתר ועיצוב חזותי: הילה פלשקס. פתיח מוזיקלי: דן קרגר. אמנים: הילה פלשקס, גליה לוי-גרד, ארנון ברייר, ירון מילגרום, רותם וולק ועידן שוורץ, דינה גולדשטיין, מעין רזניק.

לאתר הפרויקט >>
×

שולחן ערכות DIY
ערכות בהרכבה עצמית

מה בפנים?

בתצוגה יוצגו מבחר של ערכות ״עשה זאת בעצמך״ שנוצרו עבור ילדות וילדים, בידי עשרות אמנים ומעצבים שפעלו לצד ארגונים, עמותות ומחלקות אמנות של עיריות.

הערכות, אשר נעשו בהתנדבות, נולדו מתוך הרצון להרחיב את העשייה האמנותית של הילדות והילדים המפונים בעת המלחמה. דרך היצירה והאמנות ביקשו האמנים לאפשר לילדים לברוא מרחבי ריפוי ונחמה לנפש, לפתוח דלתות לעולמות הדמיון ולצאת למסעות בדרך היצירה.

×

ערכת "מה בפנים?" להכנת דיוקן עצמי
חנוך פיבן, טרמינל עיצוב בת ים

מה בפנים?

ערכת "מה בפנים?" נוצרה על ידי חנוך פיבן בשיתוף טרמינל העיצוב בת ים במטרה להגיע לכמה שיותר ילדים וילדות מפונים מעוטף עזה, שדרות וצפון הארץ. הערכות חשפו את הילדים אל עולם היצירה והצבע של חנוך פיבן.

במרכז הערכה הזמנה ליצור דיוקן אישי באמצעות מגוון של חפצים וחומרי יצירה, כדרכו של פיבן. בכל ערכה מגוון חפצים, בהם צעצועים שיצאו מכלל שימוש, פקקים, כפתורים, סרטים צבעוניים ועוד. היצירה אפשרה הזדמנות משחקית להתבונן פנימה דרך שיח פנימי משמעותי.

לאתר הפרויקט >>
×

משחק הפורטרטים ומפעל המפלצות
Cardboard studio ועיר מפעל

משחק הפורטרטים ומפעל המפלצות

החל בחודש אוקטובר הרכיבו בין כותלי בית הנסן בירושלים האמן הניו-יורקי תום פניני (cardboard studio) לצד איתמר שמשוני, עם צוות "עיר מפעל" עשרות ערכות אשר נארזו ונשלחו לילדים מפונים ברחבי הארץ. שתי ערכות נבנו על-ידי האמנים: משחק הפורטרטים - דרך ייחודית ויצירתית לחקור פורטרט אינטראקטיבי.

הילדים מעצבים תחילה את הפנים שלהם ומוסיפים עיניים, אפים ופיות כחלקים נפרדים. לכל חלק מחובר סקוטש כך שהם יכולים לשנות את מראה הדיוקן בכל יום. ובית החרושת לחיות דמיוניות - המזמין ילדים להמציא חיה דמיונית ולהשתמש בחומרים מיוחדים (כמו קקי של חד קרן) כדי לבנות אותה.

היכולת ליצור מפלצת פנטסטית או חיה דמיונית ברגע כזה בזמן העניקה לילדות והילדים את חוף המבטחים של היצירה והדמיון לברוא שכבת כוח והגנה. תודה ל"ארטיס" ולהילה סמולנסקי ממחלקת אמנות של עיריית ירושלים על הסיוע בהוצאה לאור של הפרויקט.

לאתר הפרויקט >>
×

עזרה ביצירה - אמנים למען ילדים שפונו מבתיהם
תא תרבות המחוגה

תא תרבות המחוגה

תא תרבות המחוגה – מרכז האמנים של המחלקה לאמנויות בפלורנטין, תל אביב, יזם ופיתח יחד עם מאות מאמני העיר הכנה ושילוח של ערכות יצירה לילדים תושבי עוטף עזה והסביבה. במהלך חודשי המלחמה נשלחו ליותר מעשרים אלף ילדים ערכות אשר נוצרו, נארזו ונשלחו על-ידי מערך האמנים המתנדבים.

הערכה מורכבת מכמה פעילויות שונות. אמנים ומעצבים רבים נרתמו לעשייה והכינו פעילויות יצירה וצביעה שהצטרפו לערכה.

בין האמנים: דורין פרנקפורט, "ברוקן פינגרס", רותי דה פריז, נעמה בראור, מיקה חזן בלום, רחל לויאן, זהר ברסקי, שחר אבנת, איילת בן דור, אדם יקותיאלי, שירה ברזילי, עומר שיזף, איילת בן דור, עמית קנפי, קרן שפילשר, אלי פטל, סיגלית לנדאו, נטעלי אילון, חמ"ל האיור, מוזיאון תל אביב ועוד. עיריית תל אביב-יפו הקצתה משאבים ותקציבים מיוחדים עבור הפרויקט, שנתמך גם על-ידי אזרחים, מפעלים ועסקים פרטיים. העשייה האמנותית מהווה הפוגה, רגע של חסד במציאות הכואבת הזו, עבור הילדים כמו גם עבור המתנדבים.

תא תרבות המחוגה הוא מרכז לאמנים ולתרבות עצמאית בשכונת פלורנטין שנפתח על-ידי המחלקה לאמנויות כחלק מרשת תאי התרבות ומרכזי אמנים ברחבי העיר המספקים מידע, סדנאות, תוכניות ומרחבי שהות לאמנים.

לאתר הפרויקט >>
×

ערכות למרכזי מפונים לילדי הגיל הרך
קרן גרינספון ישראל, משרד החינוך, ספריית פיג'מה

ערכות למרכזי מפונים לילדי הגיל הרך

במהלך חודשי המלחמה יצרו ספריית פיג׳מה, בשיתוף קרן גרינספון ישראל ומשרד החינוך, כמה ערכות ליצירה וספרות עבור ילדות וילדים.

בין הערכות: "בואו נקרא סיפור" – ערכת ספרים והצעות לפעילות לגילאי שנתיים עד שמונה. "ערכת פסח״ – ספרים אביביים לקריאה ולבילוי זמן משותף, חומרי יצירה ומשחק קלפים לכל המשפחה. לצד אלה נוצרו הקלטות של סיפורים בביצוע ירדן בר-כוכבא ודידי שחר, בליווי מוזיקה מקורית, שעות סיפור ועוד.

לאתר הפרויקט >>

מידע נוסף ויצירת קשר

יש לכם שאלות על הכנס?

כתבו לנו: yeladim@mandel-institute.org.il

צוות היגוי: מישאל ציון, חן ארצי סרור, רות קלדרון, תמר הוכשטטר, יותם שווימר, רחלי שלו, אורית רוסט, יונה קלרפילד, יפתח שביט. הפקה: יונה קלרפילד, מתאמת הפקה: יערה אבני. אוצרת התערוכה: דפנה קרון. עיצוב: הסטודיו - אביגיל ריינר.

מנהלת תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית: חן ארצי סרור. רכזת התוכנית: הודיה סרלואי. ניהול הכנס: מישאל ציון. מנהלת מכון מנדל למנהיגות: יעל הס.

הכנס הוא יוזמה של תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית, הפועלת לקדם תרבות יהודית עשירה ומגוונת, עמוקה ומחברת, בישראל ובעם היהודי. התוכנית פועלת במסגרת מכון מנדל למנהיגות, קרן מנדל-ישראל.