סגל, צוות וסגל אורח

מנהלים

יעל הס

מנהלת מכון מנדל למנהיגות

יעל הס, אל"מ (במיל') ומוסמכת המכללה לביטחון לאומי (מב"ל), כיהנה בתפקידי מפתח בחיל החינוך בצה"ל במשך שנים רבות. היא פיקדה על בסיס ההדרכה למקצועות החינוך, המכשיר את כלל סגלי החינוך ליחידות צה"ל, עמדה בראש ענף תרבות, ופיקדה על מערך ההשכלה בצה"ל (השלמת השכלה, לימודי בגרות, הכנה לצה"ל וכלל בסיסי הגדנ"ע). בתפקידה האחרון בצה"ל עמדה בראש מערך החינוך במפקדת קצין חינוך ראשי – תפקיד חינוכי-ניהולי בכיר המגדיר את תורת החינוך בצה"ל, מופקד על הטמעת רוח צה"ל וערכיו, וכולל אחריות על המערך הפרוס של סגלי החינוך ביחידות צה"ל, יחידות ההסברה ברחבי הארץ, מערך התרבות והנחלת זיכרון השואה בצה"ל. בשנים 2003-2000 הייתה בשליחות עם משפחתה מטעם הסוכנות היהודית בצפון אמריקה. במסגרת השליחות הקהילתית שימשה יעל כמורה לעברית בבית הספר הקהילתי באוניברסיטת אריזונה. ליעל תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מהאוניברסיטה העברית ותואר שני בלימודי ביטחון לאומי מאוניברסיטת חיפה. יעל היא בוגרת תוכנית מנדל למנהיגות חינוכית בצה"ל.


חן ארצי סרור

מנהלת תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית

חן ארצי סרור היא עיתונאית, אשת חינוך ויזמת תרבות. בעלת טור במוסף לשבת ב"ידיעות אחרונות" העוסק בחברה הישראלית. כמו כן היא כותבת על תרבות, תרבות יהודית, פוליטיקה וזכויות נשים. חן יוצרת ומגישה ברדיו ובטלוויזיה, שירתה בגלי צה"ל ושימשה בעבר בתפקידי ניהול ועריכה ב"ידיעות אחרונות". ספרה הראשון, "הדתיות החדשות" (בהוצאת ידיעות ספרים), מביא את סיפורן של נשים פמיניסטיות-דתיות ופריצת הדרך שלהן בציונות הדתית באמצעות הרשתות החברתיות. חן היא בוגרת תוכנית המצטיינים "אופקים" באוניברסיטת תל אביב להוראת מחשבת ישראל, ובוגרת מחזור ג' בתוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית.


עידו ברקן

מנהל תוכנית מנדל למנהיגות באקדמיה בהכשרה להוראה

עידו ברקן מנהל במכון מנדל למנהיגות את תוכנית מנדל למנהיגות באקדמיה בהכשרה להוראה. לפני הצטרפותו למכון כיהן עידו כראש תחום מפקחים וכחבר הנהלה במכון אבני ראשה, והוביל את תהליכי ההכשרה והפיתוח המקצועי של המפקחים הכוללים במערכת החינוך. בשנים האחרונות עידו מכהן כמנטור בכיר בתוכנית Global Business Studies בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, המיועדת לסטודנטים מצטיינים ממגוון מדינות הלומדים לתואר שני במינהל עסקים. עידו נמנה עם מייסדי בית הספר ברוח הייטק-היי חולון − בית ספר ציבורי ייחודי הפועל במודל של "למידה מבוססת פרויקטים". את דרכו המקצועית התחיל כיועץ אסטרטגי בחברת TASC . לעידו תואר שני במדיניות החינוך מאוניברסיטת תל אביב ותואר ראשון בתוכנית אמירים למצטיינים ובחוג למדעי הקוגניציה מהאוניברסיטה העברית. עידו הוא בוגר תוכנית אדוות של משרד החינוך ומעוז, המכשירה עתודות מנהיגות לדרג הבכיר במערכת החינוך.


קלי כהן

מנהל תוכנית מנדל למנהיגות נוער

קלי כהן מנהל במכון מנדל למנהיגות את תוכנית מנדל למנהיגות נוער. לקלי כשלושה עשורים של ניסיון חינוכי וניהולי ממסגרות מגוונות ברחבי העולם. בשמונה השנים האחרונות שימש כמזכ"ל תנועת הצופים. לפני כן שימש במגוון תפקידים בסוכנות היהודית, בארץ ובעולם, האחרון שבהם הוא סמנכ"ל קשרי קהילה בצפון אמריקה. במסגרת תפקידו זה ניהל את פעילות משלחת הסוכנות היהודית ביבשת כולה. לקלי תואר ראשון בהוראה עם התמחות בהיסטוריה מהמכללה לחינוך סמינר הקיבוצים ותואר שני בניהול מערכות וארגונים חינוכיים מהאוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן הוא בוגר קורס דירקטורים ותוכנית הכשרה בייעוץ אישי למנהלים באוניברסיטת רייכמן. קלי הוא חבר רשת מעוז ובוגר תוכנית אדוות – עתודות מנהיגות לדרג הבכיר במערכת החינוך.​


ליאור פרי

מנהל תוכנית מנדל למנהיגות חינוכית בצה"ל

ליאור פרי שירת בתפקידי פיקוד ומטה בצה"ל לאורך שני עשורים וחצי וסיים את שירותו בדרגת סא"ל. הוא פיקד על יחידות מבצעיות בחטיבת גולני ובחטיבה 7, ומילא תפקידי נוספים במערך המבצעי ביבשה. כמו כן הקים את גדוד המילואים היחיד בצה"ל המורכב מחיילים חרדים, ופיקד עליו לאורך שמונה שנים. בתקופת פיקודו זכה הגדוד בתעודת הצטיינות מטעם נשיא המדינה. בתפקידו האחרון פיקד ליאור על הפנימייה הצבאית לפיקוד "אור עציון", המכשירה תלמידי תיכון לקראת שירות משמעותי בתפקידי פיקוד קרביים בצה"ל, במסגרת המכללות הצבאיות. לליאור תואר ראשון (בהצטיינות) ותואר שני (בהצטיינות) מהמחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכאולוגיה באוניברסיטת בר אילן. הוא בוגר קורס מפקדי גדודים והקורס לפיקוד ומטה של צה"ל, ותוכנית מנדל למנהיגות חינוכית בצה"ל.


ד"ר נעמי פרל

מנהלת תוכניות מנדל לפיתוח מנהיגות בקהילה החרדית

ד"ר נעמי פרל מנהלת במכון מנדל למנהיגות את תוכניות מנדל לפיתוח מנהיגות בקהילה החרדית מאז הקמתן בשנת 2010. היא הקימה וניהלה את תוכנית ״שלוחי ציבור״ ואת תוכנית ״צוותא״ לסטודנטים חרדים באוניברסיטה העברית. לפני כן הקימה את תוכנית "רון שולמית" לתואר ראשון למוזיקאיות ומורות למוזיקה מהקהילה החרדית במכללת לוינסקי לחינוך, הקימה מגמות למוזיקה בתיכונים חרדיים, ונמנתה עם צוות ההקמה והניהול של הקונסרבטוריון החרדי הראשון. כמו כן היא חברת סגל ההוראה בפקולטה לחינוך מוזיקלי במכללת לוינסקי לחינוך. במשרד החינוך עסקה נעמי בהדרכה, בפיתוח תוכניות לימודים במוזיקה לגיל הרך, לחטיבת ביניים ולתיכון, ובהכשרת מורות לנגינה ומורות לחינוך מיוחד. כמו כן הייתה מראשוני המפתחים של תחום החינוך המיוחד בחינוך החרדי, והייתה המנהלת החינוכית של עמותת סולם, המפעילה גני תצפית ובתי ספר לחינוך מיוחד. נעמי היא בוגרת מכון בית יעקב למורות בהתמחות בחינוך המיוחד, בעלת תואר ראשון ושני בחינוך מוזיקלי ממכללת לוינסקי לחינוך, ובעלת תואר דוקטור מהחוג לסוציולוגיה של החינוך באוניברסיטה העברית. עבודת הדוקטורט שלה עוסקת בזהות, מנהיגות והשכלה גבוהה בקהילה החרדית. נעמי היא בוגרת מחזור ט"ז של בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית.


ד"ר ניצה רסקין

מנהלת, תוכנית מנדל למנהיגות למשרתי ציבור בכירים

ד"ר ניצה רסקין היא פסיכולוגית ארגונית, יועצת ומנחת קבוצות. המחקר שלה לתואר דוקטור (באוניברסיטת בן-גוריון בנגב) התמקד בזהות ארגונית במבט נרטיבי. היא חקרה הבניות זהות של ארגון חינוך ותיק בישראל והראתה כיצד הנרטיבים הגדולים של הארגון מסייעים לאנשי הארגון לשכך דיסוננס מרכזי בין האידאולוגיה החברתית-חינוכית שבה הארגון דוגל לבין העקרונות הכלכליים המונחים בבסיס פעולתו. נושאי המחקר והעבודה העיקריים שלה הם זהות ארגונית, תהליכי הבניית זהות והממשק בין זהות אישית לזהות מקצועית וארגונית. ניצה עוסקת בממשק בין העצמי, הקולקטיב ומנהיגות במטרה לפענח את הקשר ביניהם בתהליך התפתחות הזהות. הממשק נבחן בזיקה לשייכות הקונקרטית והמדומיינת של הפרט לקולקטיבים שעמם הוא נמצא בדיאלוג ולתפיסת המנהיגות שלו. ניצה מלמדת קורסים לתואר שני בחשיבה ארגונית ובמנהיגות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.


סגל

ד"ר ליאור אלפרוביץ

חבר סגל

ד"ר ליאור אלפרוביץ הוא מרצה להיסטוריה של אירופה ושל העם היהודי במאה העשרים המתמחה בתולדות השואה והנצחתה בישראל וכן באופני הביטוי החזותי של השואה, בהגות יהודית בשואה ולאחריה ובפסיקה הלכתית ושמירת מצוות בשואה. את עיקר השכלתו האקדמית רכש באוניברסיטה העברית בירושלים בחוגים להיסטוריה, היסטוריה של עם ישראל, מחשבת ישראל ויחסים בינלאומיים. הוא מחזיק בשני תוארי "מוסמך" – האחד מן החוג להיסטוריה והשני מן החוג למחשבת ישראל. את עבודת הדוקטור חיבר במסגרת לימודיו בחוג להיסטוריה, ועיקרה יחסי ישראל והרפובליקה הפדרלית הגרמנית והשפעתם על עיצוב הנצחת השואה בישראל בשני העשורים הראשונים לקיום המדינה. את השלמת הפוסט-דוקטורט עשה במרכז סטרוכליץ לחקר השואה באוניברסיטת חיפה. כיום הוא משמש כראש המרכז לחקר הביטוי החזותי של השואה בבצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב. כמו כן הוא חוקר בתוכנית עמיתי שפיגל במכון פינקלר לחקר השואה באוניברסיטת בר אילן, ומלמד במחלקה לתרבות חזותית וחומרית בבצלאל ובמחלקה ללימודים רב תחומיים במכון הטכנולוגי חולון (HIT). ליאור הוא בוגר תוכנית מנדל לפיתוח מנהיגות בקהילה החרדית ומלמד בה כיום.


ד"ר ירון גירש

חבר סגל

ד"ר ירון גירש הוא סוציולוג וחוקר העוסק בחינוך ובבני נוער. הוא סיים בהצטיינות יתרה לימודים לתואר מוסמך בסוציולוגיה של החינוך, והשלים תואר שלישי במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת הדוקטורט שלו עוסקת בתפישות הגבורה בקרב בני נוער בישראל. ירון משמש כראש החוג לחינוך בלתי פורמלי במכללה האקדמית ע"ש דוד ילין. כמו כן, הוא מלמד סוציולוגיה ופילוסופיה של החינוך באוניברסיטה העברית, ונבחר למרצה מצטיין פעמים רבות. על הישגיו בלימודים הוענקו לו מלגת הנשיא, פרס פולונסקי, המלגה על שם לוי אשכול ופרס הרקטור לתואר מוסמך.


הרב ד"ר אביעד הולנדר

חבר סגל

הרב ד"ר אביעד הולנדר הוא רב ומחנך. הוא שירת בצה"ל כרב צבאי והיה חבר בצוות המשותף של הרבנות הצבאית וחיל החינוך והנוער, אשר הקים את ענף "הזהות והתודעה היהודית". בתפקידו האחרון בצה"ל מילא אביעד את מקום ראש מדור תורה והדרכה, האמון על גיבוש התורה המקצועית הקשורה במסורת ובזהות היהודית בהקשר הצה"לי, וכן על תוכניות ההכשרה בתחומים אלו לסגלי החינוך, הרבנות והכשרות המפקדים. בעבר הרצה אביעד באוניברסיטת בר-אילן ובמכללה האקדמית לחינוך "אורות ישראל", וכן הרצה והנחה קבוצות לימוד במסגרות בלתי-פורמליות למבוגרים. תחומי ההתמחות העיקריים של אביעד הם: אתיקה ומשפט עברי, מחשבת חז"ל, הלכה ומדינה, דת וצבא, הפילוסופיה של ההלכה. את עבודת הדוקטורט שלו כתב אביעד על "דיוקנו ההלכתי של הרב שלמה גורן". במקביל ללימודיו האקדמיים באוניברסיטת בר-אילן, אביעד למד ולימד במכון הגבוה לתורה של האוניברסיטה.


ד"ר בניהו טבילה

חבר סגל

הרב ד"ר בניהו טבילה הוא מורה חרדי ששימש במגוון תפקידים במערכת החינוך. בתפקידו האחרון ריכז את הפיקוח על מוסדות החינוך החרדיים העל-יסודיים במחוז החרדי שבמשרד החינוך. בשנים תשע"ד-תשע"ח (2018-2014) כיהן כחבר ב"ועד החינוך". בניהו הוא בוגר ישיבות וכוללים להוראה ודיינות. בעל תואר שני בפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב ותואר דוקטור במחשבת החינוך מן האוניברסיטה העברית בירושלים. הוא מלמד תורה, ספרות ופדגוגיה במסגרות שונות. פעיל בנושאי סביבה, משבר האקלים והחובה לשמור על הבריאה. שיריו מתפרסמים מעת לעת בעיתונים ובכתבי עת. ספרו על חינוך חרדי עתיד לראות אור בהוצאת רסלינג. במסגרת תפקידו במכון, בניהו לוקח חלק בהובלת תוכנית מנדל לפיתוח מנהיגות בקהילה החרדית (גברים) ומשמש כמרצה, כמפתח פדגוגי בתוכנית, כמנחה אישי וכמנחה סדנאות. בניהו הוא בוגר מחזור כ' בבית ספר מנדל למנהיגות חינוכית (2013).


פרופ' פאדיה נאסר-אבו אלהיג'א

חברת סגל

לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות הייתה פאדיה ראשת בית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב. במקביל לעבודתה במכון מנדל למנהיגות היא מכהנת בתפקיד רקטור מכללת סכנין להכשרת עובדי חינוך. לפאדיה תואר ראשון במדע כללי מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני בשיטות מחקר, מדידה והערכה מאוניברסיטת תל אביב ותואר שלישי בשיטות מחקר, הערכה, מדידה וסטטיסטיקה מאוניברסיטת ג'ורג'יה (ארה"ב). פאדיה מכהנת כחברת דירקטריון הספרייה הלאומית והוועד המנהל של המכון הישראלי לדמוקרטיה. במסגרת תפקידה במכון מנדל למנהיגות, פאדיה היא מלווה אקדמית של תוכנית מנדל למנהיגות באקדמיה בהכשרה להוראה.


ד"ר עמיחי עמית

חבר סגל

ד"ר עמיחי עמית חבר סגל בבית ספר מנדל למנהיגות חינוכית ובמכון מנדל למנהיגות. הוא חוקר וכותב על תורת המוסר, ומלמד באוניברסיטת תל-אביב ובמרכז האקדמי שלם. מחקרו עוסק במגוון נושאים באתיקה, החל בשאלות הנוגעות לטבעם של ערכים והצדקות מוסריות, דרך סוגיות של משמעות בחיים, וכלה בתחומים יישומיים יותר, כגון אתיקה סביבתית ואתיקה של הטכנולוגיה. נוסף על כך, עמיחי שותף-מייסד של שני מיזמים חינוכיים: הראשון, "משמע", שואף לשלב את לימודי הפילוסופיה בקהילה דרך דיון בשאלות הרלוונטיות לחיי היומיום ותוך הנחיה בקבוצות קטנות. השני, "מעלות", הוא מיזם חינוכי שמטרתו להרחיב ולהעמיק את הבנת משבר האקלים על המורכבות ורב-המערכתיות שלו בקרב הציבור הרחב. לעמיחי תואר שני בפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב ותואר ד״ר בפילוסופיה מאוניברסיטת שיקאגו.


ד"ר ג'רמי פוגל

חבר סגל

ד"ר ג'רמי פוגל מרצה במחלקה לפילוסופיה יהודית ובבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב. כמו כן הוא מנהל אקדמי ב"עלמא", מלמד בסמינר הקיבוצים ומרצה על פילוסופיה לציבור הרחב במגוון פורומים. לג'רמי תואר ראשון בפילוסופיה מאוניברסיטת קיימברידג' ותואר שני ותואר דוקטור בפילוסופיה מאוניברסיטת תל אביב. מחקרו בחן את המתח בין אוניברסליות לפרטיקולריזם בפילוסופיה היהודית המודרנית, תוך התמקדות בהוגים היהודים-הגרמנים משה מנדלסון והרמן כהן. הוא המשיך לחקור סוגיות אילו כעמית בתר-דוקטורט באוניברסיטת המבורג. ג'רמי מעורב במיזמים אמנותיים וספרותיים עצמאיים שונים. ספרו הראשון, "תל אביב היא מים ועוד מחשבות חופימיות", יצא לאור בהוצאת "הבה להבא" ב-2019.


מישאל ציון

חבר סגל

הרב מישאל ציון הוא איש חינוך ויזמות קהילתית וחבר סגל במכון מנדל למנהיגות. מישאל הקים וניהל את תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית במשך חמש שנים, וכיום משמש חבר סגל בתוכנית ועוסק בעיקר בפיתוח עמיתי ובוגרי התוכנית העוסקים בתחומי התרבות, הקהילה והתקשורת בישראל. מישאל הוא מחברם של הספרים ״הגדה ישראלית״ (2024) של "הלילה הזה: הגדה ישראלית" (2004) יחד עם אביו, נעם ציון, ושל "מגילת אסתר: פירוש ישראלי חדש" (ידיעות אחרונות, 2019). מישאל נולד בשכונת תלפיות בירושלים, ובה הוא גר גם היום עם אשתו וארבע בנותיהם. יחד הם ייסדו בשכונה את קהילת קלוזנר – מניין הלכתי שוויוני. למישאל תואר ראשון בסוציולוגיה ובמחשבת ישראל מהאוניברסיטה העברית בירושלים והסמכה לרבנות מישיבת "חובבי תורה" האורתודוקסית בניו יורק ו"בית המדרש לרבנות ישראלית" מייסודם של מכון הרטמן בירושלים והמדרשה באורנים. בעבר היה מנהל שותף ורב תוכנית ״עמיתי ברונפמן״ – תוכנית מנהיגות לצעירים יהודים מצטיינים בישראל ובצפון אמריקה, חבר סגל במכון שלום הרטמן בירושלים ובארה״ב, וחוקר אורח בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת ניו יורק(NYU) ושל מרכז דילר לחקר ישראל באוניברסיטת קליפורניה בברקלי.


ד"ר רות קלדרון

חברת סגל

ד"ר רות קלדרון היא אשת חינוך וחוקרת תלמוד הפועלת לקידום תרבות עברית ישראלית ויהודית, לטיפוח לומדי תורה בעולם החילוני, ולעיצוב מרחב ציבורי הומניסטי ליברלי ועשיר בתרבות. שירתה כחברת כנסת וסגנית יו"ר הכנסת ה-19 מטעם מפלגת "יש עתיד". ייסדה את בית מדרש "אלול" בירושלים ואת "עלמא – בית לתרבות עברית" בתל אביב. כמו כן שימשה ראש אגף תרבות וחינוך בספרייה הלאומית. על פועלה זכתה בפרס "אבי-חי", בפרס רוטברג בחינוך יהודי ובתוארי דוקטור לשם כבוד מאונ' ברנדייס, מבית המדרש לרבנים JTS בניו יורק, מבית המדרש של התנועה ליהדות מתחדשת בפילדלפיה ומהמכללה העברית בבוסטון. ספריה: "השוק. הבית. הלב"; ו"אלפא ביתא תלמודי" מציעים קריאה אישית באגדות התלמוד. ספרי הילדים "סיפור על גשם" ו"הנסיכה והאבן" מציעים עיבוד של אגדות תלמודיות וחסידיות לילדים. בעלת תואר מוסמך ותואר דוקטור מהחוג לתלמוד באוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרת מחזור א' של בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית.


ורדית רוזנבלום

חברת סגל

ורדית רוזנבלום היא עורכת דין וטוענת רבנית. במשך שנים רבות ייצגה נשים עגונות ומסורבות גט במסגרת עבודתה ב"יד לאישה" – ארגון מבית אור תורה סטון. ורדית בוגרת סמינר בית יעקב ובעלת תואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית בירושלים, שם היא תלמידת מחקר במחשבת ישראל. ורדית ייסדה ומנהלת את "מדרשת אותות", מסגרת תורנית מעמיקה ללימוד גמרא ומחשבת ישראל לנשים חרדיות. ורדית כותבת, מנחה ומרצה בסוגיות משפטיות וחברתיות העומדות לפתחה של החברה החרדית. כמו כן כיהנה בוועדה ציבורית מייעצת לבתי הדין הרבניים ולמשרד הדתות, והובילה במסגרת משרד הדתות את התוכנית להכשרת רבניות לטיפול במקרי פגיעה במשפחה ובקהילה. ורדית הנחתה את תוכנית הנשים "חכמתכם ובינתכם" במסגרת "קרן תקווה". ורדית בוגרת מחזור כ' של בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית.


צבי שרייבר

חבר סגל

צבי שרייבר עומד בראש קמפוס לוסטיג של המרכז האקדמי לב, המכשיר מאות סטודנטיות חרדיות בפקולטה להנדסה – בתחומי הנדסת תוכנה ומדעי המחשב, ובפקולטה לניהול – בתחומי ראיית חשבון ומנהל עסקים. בעבר שימש כסמנכ"ל בקרן קמ"ח, היוזמת ומעודדת שילוב חרדים בשוק התעסוקה, פיתח וניהל את המרכז להכוון וייעוץ, שכיוון אלפי גברים ונשים חרדים להכשרות מקצועיות ואקדמיות, והיה שותף להקמה ולהפעלה של שותפויות עם גופים אקדמיים וממשלתיים. צבי ניהל מוסד חינוכי לעולים ממדינות אנגלו-סקסיות, והיה שותף לצוות מדריכים בתוכנית ייחודית במרכז הפסיכו-חינוכי "רטורנו" לגמילה מהתמכרויות. כמו כן שימש כמנחה אישי וכמנחה סדנאות בתוכניות מנדל לפיתוח מנהיגות בקהילה החרדית, ובתוכנית "שלוחי ציבור" באוניברסיטה העברית. לצבי תואר ראשון מהקריה האקדמית אונו, תואר שני במינהל עסקים בהתמחות במימון ובשוק ההון מהמרכז האקדמי לב, ותעודות בייעוץ ארגוני (מאוניברסיטת בר אילן) בייעוץ תעסוקתי ובייעוץ כלכלי (פילת).


סגל אורח, מנחים ויועצים

יונתן אמיר

חבר סגל אורח

יונתן אמיר הוא חוקר אמנות, עורך ומרצה. הוא מלמד במכללת שנקר, מייסד ועורך-שותף של כתב העת לאמנות ״ערב רב״ ומנחה-שותף של פודקאסט התרבות ״לשם שמיים״. ליונתן תואר ראשון באמנות מבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים ותואר שני בהצטיינות מהתוכנית ללימודי תרבות באוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת הדוקטורט שהוא כותב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בוחנת זיקות תאולוגיות באמנות ישראלית בת-זמננו. בעבר כתב ביקורות אמנות ומאמרים במגוון עיתונים, כתבי עת וקטלוגים. כמו כן היה שותף להקמת בית הספר הדתי הגבוה לאמנות ״פרדס״, לכתיבה ולעריכה של הספר ״מוסללה – 5 השנים הראשונות״, וליסודו ועריכתו של כנס ירושלים לאמנות, המתקיים מדי שנה כחלק מפסטיבל ״מנופים״. במסגרת תפקידו במכון מנדל למנהיגות, יונתן מרכז את התחום האקדמי בתוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית.


מנחם בומבך

חבר צוות בכיר

מנחם בומבך הוא מנהיג קהילתי ויזם חינוכי פעיל בקהילה החרדית. פועלו בתחום החינוך כולל את ניהול התיכון זוכה פרס החינוך הדתי "לציון ברינה", ייסוד המכינה החרדית באוניברסיטה העברית בירושלים וניהול אגף הנוער בביתר עילית. כיום הוא עומד בראש הרשת החינוכית ״נצח״ שאותה ייסד – רשת הדוגלת בשילוב לימודי קודש וחול ובדגש על חינוך ליראת שמיים ואהבת תורה תוך הכנה לחיי מעשה. כמו כן הוא משמש בתפקיד ראש המדרשה החסידית המסונפת לרשת. מנחם למד בישיבת אהבת ישראל-ויז'ניץ ובישיבת מיר, השלים תואר ראשון בחינוך במכללת מורשת יעקב ותואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא מרצה בארץ ובתפוצות בתחומי חינוך וחברה, ותחומי העניין העיקריים שלו הם חינוך, ניהול מערכות חינוך ודיאלוג בין-תרבותי.


פרופ' סם ויינברג

חבר סגל אורח

פרופ' סם ויינברג הוא פרופסור לחינוך ולהיסטוריה באוניברסיטת סטנפורד וראש תוכנית הדוקטורט שלה להוראת היסטוריה. הוא נמנה עם החוקרים המובילים בעולם בסוגיות של למידת היסטוריה והוראתה והנו חלוץ בהנגשת תוכניות לימוד בהיסטוריה באמצעות האינטרנט. את תוכנית הלימודים שלו "לקרוא כמו היסטוריון" הורידו יותר מ-4 מיליון פעמים, ונעשה בה שימוש ברחבי העולם. בשנים 2010-2007 ייסד את מרכז המידע להוראת ההיסטוריה הלאומית מטעם משרד החינוך האמריקני ועמד בראשו. מחקריו נוגעים לתפר שבין שלושה תחומים: היסטוריה, מדעי הקוגניציה וחינוך. פרופ' ויינברג הוא מחבר הספר "חשיבה היסטורית: קווים לעתיד לימודי העבר". ב-2007 הוענק לו פרס "ויליאם גילברט" מטעם האגודה ההיסטורית האמריקנית, וב-2008 פרס "ג'יימס הארווי רובינסון" עבור המחקר החשוב ביותר על הוראת ההיסטוריה. בשנים 2015-2014 שימש פרופ' ויינברג יושב ראש ועדת הביקורת מטעם המועצה להשכלה גבוהה בישראל, אשר חקרה את יעילותן של שמונה המחלקות והפקולטות האוניברסיטאיות לחינוך בישראל.


ד"ר רומן סוחולוצקי

חבר צוות בכיר

ד"ר רומן סוחולוצקי הוא חוקר יחסים בינלאומיים, ובעל ניסיון בהוראה באוניברסיטה העברית ובניהול תכניות חינוכיות. עבודת הדוקטורט שלו, במחלקה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית, עוסקת במקורות האינטלקטואליים של ההתנגדות לרעיון הקוסמופוליטיות. במסגרת תפקידיו הקודמים פיתח רומן מיזמי מנהיגות, הקים מערכות ארגוניות להבטחת אחריות תאגידית והפיק כנסים בינלאומיים.


פרופ' מייקל פויר

חבר סגל אורח

פרופ' מייקל פוייר הוא דיקן בית הספר לחינוך והתפתחות אנושית ופרופסור למדיניות חינוכית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון. הוא מכהן כיום כנשיא האקדמיה הלאומית לחינוך, ולפני-כן החזיק במשך 17 שנה בשורה של תפקידי הנהגה במועצת המחקר הארצית של האקדמיה הלאומית למדעים של ארצות הברית (NAS), כולל בתפקיד ראש המחלקה למדעים התנהגותיים, מדעי החברה וחינוך. הוא מייעץ בקביעות למוסדות חינוכיים ולממשלות בארה"ב, ישראל, אירופה והמזרח התיכון. בין היתר ייעץ למכון למדיניות העם היהודי (JPPI) וליזמה למחקר יישומי בחינוך. מאמריו התפרסמו בכתבי-עת לחינוך, כלכלה ומדיניות, ופרסומים נוספים שלו – מאסות, שירה וביקורות ספרות – התפרסמו בעיתונים ובכתבי-עת בוושינגטון, פילדלפיה, לוס אנג'לס וניו-יורק. באוקטובר 2014 מונה על-ידי נשיא ארה"ב דאז ברק אובאמה לדירקטוריון המועצה הלאומית לחינוך.


מלכה פיוטרקובסקי

חברת סגל אורח

מלכה פיוטרקובסקי לומדת ומלמדת גמרא והלכה יותר משלושה עשורים במסגרות שונות ברחבי הארץ. היא עמדה בראש מדרשת לינדנבאום – מסגרת המשלבת לימוד תורה עם שירות צבאי של בנות שומרות מצוות. מלכה היא ממקימות "פורום תקנה" לטיפול בפגיעות מיניות ומניעתן, וחברה פעילה בו. כמו כן היא חברת עמותה ב"קרן קובי מנדל" לרווחת נפגעי פעולות טרור, ובעמותה של בית ספר "מעלה" לקולנוע ותקשורת. בשנים 2015-2014 כיהנה כחברת ועדת סל התרופות של משרד הבריאות כנציגת הציבור העוסקת בתחום ההלכה. לפני כחמש שנים יצא לאור ספרה : "מהלכת בדרכה" – אתגרי החיים במבט הלכתי-ערכי. למלכה תואר שני בתלמוד מאוניברסיטת ת"א, ובשנת 2015 נבחרה להדליק משואה בטקס הדלקת המשואות ביום העצמאות ה-67. מלכה נשואה, אם לחמישה ילדים, וגרה ביישוב המעורב תקוע.


פרופ' לי שולמן

חבר סגל אורח

פרופ' לי שולמן הוא נשיא אמריטוס של קרן קרנגי לקידום ההוראה, והיה פרופסור לחינוך ופרופסור של כבוד לפסיכולוגיה באוניברסיטת סטנפורד. כמו כן היה פרופסור לפסיכולוגיה חינוכית וחינוך רפואי באוניברסיטת מדינת מישיגן, והיה המנהל-השותף המייסד של המכון לחקר ההוראה באוניברסיטה זו. הוא הנשיא לשעבר של האגודה האמריקנית לחקר החינוך, חבר באקדמיה הלאומית לחינוך, וכיהן הן בתור סגן נשיא והן בתור נשיא של הארגון. ב-2002 נבחר לעמית באקדמיה האמריקנית לאמנויות ומדעים. שולמן חזר זה לא מכבר לאוניברסיטת סטנפורד, ושם הוא עוסק עם תלמידיו בחקר החינוך היהודי. מחקריו וכתיבתו עוסקים בחקר ההוראה ובחינוך מורים, צמיחת הידע בקרב לומדי ההוראה, הערכת ההוראה, חינוך רפואי, הפסיכולוגיה של הוראת המדעים, מתמטיקה ורפואה, הלוגיקה של מחקר חינוכי ואיכות ההוראה בהשכלה הגבוהה.


צוות בכיר

ד"ר נגה בינג

חברת צוות בכירה

ד"ר נגה בינג היא מומחית לחינוך יהודי, לקהילה החרדית ולענייני מגדר. לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות ניהלה נגה את הכשרת המורים באוניברסיטה העברית וכיום היא מנהלת את מרכז מלטון לחינוך יהודי באוניברסיטה העברית. לנגה תואר ראשון ושני מהאוניברסיטה העברית בירושלים במסגרת תוכנית המצטיינים "רביבים", ודוקטורט מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב בחקר החסידות ומגדר. כמו כן נגה למדה עיצוב פנים ועוסקת בזמנה הפנוי בעיצוב. במסגרת תפקידה במכון מנדל למנהיגות, נגה חברת סגל בתוכנית מנדל למנהיגות נוער ומובילה את קורסי הבחירה לעמיתי המכון.


רועי בן-טולילה

חבר צוות בכיר

לפני הצטרפותו למכון מנדל למנהיגות עסק רועי בתחום פיתוח מנהיגות בחברה שהקים בשם "רועים פיתוח מנהיגות", וכן הנחה בתוכנית העמיתים של ארגון מעוז. בשנים האחרונות הוא פועל לקדם מהלכי שינוי רב-מגזריים בין מנהיגים מהמגזר העסקי, הציבורי והשלישי. רועי שיחק במשך 12 שנים בנבחרת ישראל בכדורסל בכיסאות גלגלים וייצג את ישראל בשש אליפויות אירופה. הוא מחברו של הספר "מגובה הלב – הקרב שאחרי הקרב" העוסק בכוח הרצון במנהיגות וביכולתו של כל אדם להפוך משבר להזדמנות. לרועי תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני מהמכללה למנהל. במסגרת תפקידו במכון מנדל למנהיגות רועי מנחה בתוכנית מנדל למנהיגות נוער.


נילי טל

חברת צוות בכירה

נילי טל היא יועצת ארגונית ומנחת קבוצות. היא ניהלה את תחום קידום הבריאות ב"מכבי שירותי בריאות" ועסקה במסגרת זו בייזום ובהובלה של פרויקטים רב-ממשקיים וחוצי-ארגון לקידום האיכות ברפואה. כיום היא עוסקת בפיתוח מנהיגות, ביזמות פנים-ארגונית, בייעוץ וליווי של תהליכי שינוי ארגוניים במגזר העסקי ובמוסדות חינוכיים השייכים למשרד הביטחון, ובהנחיית תהליכי בירור והמשגה של החזון והייעוד הארגוניים והחינוכיים. כמו כן נילי עוסקת בייעוץ אסטרטגי המסייע לזיהוי ולפיתוח של יכולות הליבה של הארגון, בהובלת פרויקטים ובפיתוח סגל וליווי מנהלים בהתמודדות עם דילמות חינוכיות, ארגוניות וניהוליות. לנילי תואר ראשון בתזונת האדם מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותואר שני נוסף בייעוץ ארגוני, שניהם מאוניברסיטת בר-אילן.


דנה פריבס

חברת צוות בכירה

לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות הייתה דנה מעצבת תהליכי מחקר ופיתוח בצוות חדשנות עירונית של עיריית ירושלים מטעם קרן בלומברג, ושותפה בצוות הירושלמי לעיצוב מדיניות, שם הובילה תהליכי מחקר והכשרה במתודולוגיה של חשיבה עיצובית (Design thinking). כמו כן ליוותה תהליכי שינוי במסגרות חינוך ופיתחה תוכניות לימוד והכשרה. דנה מלמדת בתוכנית לתואר שני בבצלאל במסלול לניהול עיצוב וחדשנות קורסים העוסקים בעיצוב שינוי וחשיבה מערכתית. לדנה תואר ראשון באדריכלות ממכללת ויצ״ו לעיצוב ותואר שני בעיצוב תעשייתי מבצלאל. במסגרת תפקידה במכון היא אחראית על פיתוח תוכניות מנהיגות לבכירות ובכירים.


יונתן שיף

חבר צוות בכיר

לפני הצטרפותו למכון מנדל למנהיגות היה יונתן חבר בצוות המחקר והפיתוח במכון אבני ראשה – המכון הישראלי למנהיגות בית-ספרית, ובמקביל שימש עד לאחרונה מרצה ומדריך התנסות מעשית בתוכנית הכשרת מנהלי בתי הספר במכללה האקדמית אחוה, וכן מדריך אישי למנהלים בתחילת דרכם מטעם אבני ראשה. לפני כן ניהל את בית הספר היסודי הקהילתי "אלון" בקרית ענבים, אשר זכה בתקופה זו בפרס מחוזי לאקלים חינוכי מיטבי, פרס קליטה מיטבית של עובדי הוראה חדשים, ופרסים ליוזמות חינוכיות מטעם הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות ומהמועצה לבנייה ירוקה. בעבר ניהל את התוכניות של עמותת "JVP בקהילה" בשכונת נווה יעקב בירושלים – עמותה העוסקת בצמצום פערים לימודיים וחברתיים בקרב ילדים ובני נוער בשכונות מוחלשות בירושלים. ליונתן תואר ראשון במתמטיקה ובמחשבים מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בספרות עברית מאוניברסיטת תל אביב. כמו כן הוא בוגר תוכנית ללימודי ספרות צ'כית באוניברסיטת קארל בפראג. הוא מתעניין בנקודות ההשקה וביחסי הגומלין שבין החינוך הפורמלי לחינוך הבלתי פורמלי, וכן בטיפוח הסקרנות מנקודת מבטו של הילד, ולצד אלה עוסק בנגרות ובגננות מקיימת ברוח הפרמקלצ'ר. יונתן הוא בוגר מחזור כ' של בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית. במסגרת תפקידו כחבר צוות בכיר בתוכנית מנדל למנהיגות באקדמיה בהכשרה להוראה, יונתן אחראי על הפיתוח הפדגוגי של ימי הלמידה וקורסי הבחירה, שותף להנחיה של ימי הלמידה ומלווה תהליכי יישום של העמיתות והעמיתים במוסדות האקדמיים.


צוות

אורית רוסט

אחראית אדמיניסטרציה ותפעול

לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות עבדה אורית בשדולת אייפאק כמנהלת לוגיסטית של משלחות בכירים בארץ, המורכבות מחברי סנאט, חברי קונגרס ובעלי תפקידים בכירים מארה"ב. אורית גם עבדה שנים רבות ב"מרכז קשת לתיירות חינוכית נכנסת" כמנהלת תוכניות ואופרציה של קבוצות תיירים מקהילות יהודיות, נוצריות, קבוצות סטודנטים ונוער מארה"ב. לאורית תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן. לאחר קבלת התואר שימשה כעוזרת משפטית של השופטת רחל קרלינסקי בבית משפט שלום בכפר סבא. במסגרת תפקידה במכון מנדל למנהיגות, אורית אחראית על האדמיניסטרציה ועל תפעול של האירועים הרוחביים שבמכון, וכן על ההנחיה המקצועית של רכזות תוכניות המכון.


יעלי אור-לי

רכזת תוכנית מנדל למנהיגות נוער

לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות הייתה יעלי רכזת מקצועית בחוג לעיצוב תעשייתי מכליל במכללה האקדמית הדסה, וכיום מנהלת גם את עמוד האינסטגרם של החוג. כמו כן היה לה עסק עצמאי לצילומי משפחות וילדים. ליעלי תואר ראשון במגמת צילום בבצלאל, ובו התמקצעה בשדה הצילום הרחב על גווניו השונים ובחשיבה מקורית, ביקורתית ויכולת התבוננות אנליטית. יעלי השתתפה במגוון תערוכות בארץ ובחו"ל: ”צילומי תרבויות” בגלריית יפו, ותערוכת A Capital באוניברסיטת קורקורן שבוושינגטון. כיום היא סטודנטית לתואר שני במגמת תרבות באוניברסיטה הפתוחה. במכון מנדל למנהיגות יעלי מרכזת את תוכנית מנדל למנהיגות נוער.


שי איזנשטט

רכז למידה דיגיטלית

לפני הצטרפותו למכון מנדל למנהיגות עבד שי כעוזר מחקר עבור המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן. שי בשלבי סיום התואר הראשון בפילוסופיה ופסיכולוגיה, ועובד במקביל כעוזר הוראה ומתרגל עבור החוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן, לשי ניסיון בהנחיית הרכבים מוזיקליים ועוסק במוזיקה באופן פעיל. בתפקידו במכון מנדל למנהיגות שי משמש כרכז למידה דיגיטלית, ואחראי על פיתוח והטמעה של טכנולוגיות למידה מתקדמות וליווי סגלי התוכניות בסביבה הדיגיטלית.


נעמה הוניג

רכזת ממשק המומחים של קרן מנדל-ישראל

לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות עסקה נעמה במסחר בינלאומי בתחום ייבוא הסחורה הגולמית. לפני כן עסקה בריכוז ובפיתוח של תוכניות, קורסים ופרויקטים חינוכיים מטעם עמותת "אל הלב". כמו כן הייתה נעמה בשליחויות התנדבותיות בדאלאס, טקסס ובאוסטרליה. היא אף עסקה באמנויות לחימה והייתה מדריכת הגנה עצמית מעצימה. לנעמה תואר ראשון רב-תחומי במדעי הרוח מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני במנהל ומדיניות ציבורית מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. במכון מנדל למנהיגות נעמה ריכזה את תוכנית מנדל למנהיגות למשרתי ציבור בכירים, וכעת היא מרכזת את ממשק המומחים של הקרן.


דניאל ויינברג

רכז מחקר

לפני הצטרפותו למכון מנדל למנהיגות עסק דניאל בסיוע במחקר ובהוראה באוניברסיטה העברית בירושלים ובתפקידי עריכה בעיתונות הכלכלית. לדניאל תואר ראשון בסוציולוגיה וגאוגרפיה, והוא בשלבי סיום של תואר שני מחקרי בסוציולוגיה ובתכנון ערים מהאוניברסיטה העברית. תחום המחקר שלו הוא קומיקאים, והאופן שבו הם בוחנים את גבולות השיח הישראלי. מעבר לכך, הוא עוסק באופן פעיל בסטנדאפ בעברית ובאנגלית, במוזיקה וב"לעשות דברים עם מילים". בתפקידו במכון מנדל למנהיגות דניאל משמש כרכז מחקר, ואחראי על פיתוח והובלה של תחומי ידע נבחרים, מחקר וכתיבה.


רבקה כהן

רכזת תוכנית מנדל לפיתוח מנהיגות בקהילה החרדית – גברים

לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות הייתה רבקה רכזת בקרן ידידות טורונטו בפרויקט "מרחבים", שמטרתו למנוע נשירה בקרב תלמידות תיכון חרדיות. לרבקה תואר הנדסאי בעיצוב תעשייתי ותעודת הוראה – שניהם מהמרכז החרדי להכשרה מקצועית. במסגרת תפקידה במכון מנדל למנהיגות, רבקה משמשת כרכזת בתוכניות מנדל לפיתוח מנהיגות בקהילה החרדית – תוכנית הגברים.


ליאת כרמי

מובילת קהילת הבוגרים של תוכנית מנדל למנהיגות חינוכית בצה"ל ותוכנית מנדל למנהיגות נוער

ליאת כרמי היא אשת חינוך. לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות שירתה כשני עשורים בחיל החינוך והנוער ומילאה מגוון רחב של תפקידי מטה ושטח. במסגרת שירותה עסקה בפיתוח כשירות ערכית ומנטלית וכתבה תורה מקצועית ומדיניות חינוכית, לצד עיסוק במתודולוגיה, פיתוח כלים חינוכיים והטמעתם בקרב סגל חיל החינוך ומפקדי צה"ל. לליאת תואר ראשון (בהצטיינות) בקידום וטיפול בנוער וחינוך מיוחד ממכללת בית ברל, ותואר שני בייעוץ ארגוני ופיתוח משאבי אנוש בתוכנית מנהלים במסלול האקדמי מן המכללה למנהל. כמו כן היא בעלת תעודת הוראה ובוגרת תוכנית מנדל למנהיגות חינוכית בצה"ל. במכון מנדל למנהיגות ליאת מלווה את קהילת הבוגרים בשתי תוכניות: תוכנית מנדל למנהיגות חינוכית בצה"ל ותוכנית מנדל למנהיגות נוער.


הודיה סרלואי

רכזת תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית

במסגרת תפקידה כרכזת תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית, הודיה אחראית על הקשר עם העמיתים והמרצים, על התפעול השוטף של התוכנית מבחינה לוגיסטית ואדמיניסטרטיבית וכן על מערך הגיוס והמיון לתוכנית. בנוסף, הודיה שותפה בתכנון הפעילויות השונות המיועדות לכלל העמיתים, הבוגרים והסגל של מכון מנדל למנהיגות – ימי לימוד משותפים, קורסי רשות ופיתוח סגל – ואחראית על ביצוען. להודיה תואר ראשון במזרח תיכון ואסלאם ובסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, והיא מסיימת את לימודיה לתואר השני בלימודי תרבות – שניהם מהאוניברסיטה העברית. נוסף על כך, היא בעלת רישיון טיס אזרחי. לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות עבדה בבית הספר סם שפיגל ליצירה קולנועית, שם עבדה כרכזת תוכניות לימודים וכעוזרת למנהל בית הספר.


חיה פלטנר

רכזת תוכנית מנדל לפיתוח מנהיגות בקהילה החרדית – נשים

לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות הייתה חיה רכזת חוג במכללה האקדמית הדסה ירושלים. לפני כן ניהלה משרד במכינה הקדם-אקדמית במכללת אמונה ובשלוחת מכללת לוינסקי ללימודי תואר ראשון בהוראת מוזיקה לבוגרות בית יעקב. לחיה תואר ראשון בהוראת לשון עברית ותעודה בעריכה לשונית – שניהם ממכללת אפרתה. במסגרת תפקידה במכון מנדל למנהיגות, חיה משמשת כרכזת בתוכניות מנדל לפיתוח מנהיגות בקהילה החרדית – תוכנית הנשים.


יעל פלקו

רכזת תוכנית מנדל למנהיגות באקדמיה בהכשרה להוראה

לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות עבדה יעל במחלקה לחינוך בלתי פורמלי במסגרת היחידה ליהדות דוברת רוסית בסוכנות היהודית ובמכון הארי אוסקר טריגובוף. במסגרת תפקידיה כמנהלת וכרכזת שותפויות ופרויקטים חינוכיים עסקה בקידום ובתיאום של שיתופי פעולה בינלאומיים ובין-ארגוניים. לפני כן עבדה יעל במרכז התרבות היהודי "יסוד" בעיר סנט פטרבורג ברוסיה, ובו ארגנה, קידמה והפיקה אירועי חברה, חינוך ותרבות. כמו כן, בעבר הייתה יעל אלופת ישראל בסיף, והיא מחזיקה במדליות זהב וכסף מתחרויות גביע העולם בסיף. יעל עבדה והתנדבה בכמה מדינות, ובמסגרת התנדבותית נסעה ללמד אנגלית בבתי יתומים בקניה והייתה מתורגמנית וחברה בוועדה הארגונית של כנסי "לימוד סנט פטרבורג". יעל דוברת ומתרגמת משלוש שפות, והיא בעלת תואר ראשון במדעי הרוח מהאוניברסיטה העברית בירושלים. במסגרת תפקידה במכון מנדל למנהיגות יעל אחראית על ההיבטים המנהליים והלוגיסטיים של תוכנית מנדל למנהיגות באקדמיה בהכשרה להוראה ועל הקשר השוטף בין המכון לעמיתי התוכנית.


איתן קהתי

רכז תוכנית מנדל למנהיגות חינוכית בצה"ל

איתן הצטרף לקרן מנדל-ישראל בסיום לימודיו בתוכנית MBA למנהיגות חברתית של אוניברסיטת בן גוריון בשיתוף עם קרן מנדל. תפקידו הראשון בקרן היה רכז פרויקטים ועוזר מחקר ביחידת בוגרי מנדל. בתקופת לימודיו ניהל עמותה שהפעילה פרויקטים חינוכיים בבתי ספר יסודיים. לפני כן היה רכז ארגוני-חינוכי בארגון ארצי המפעיל תוכניות לילדים במצבי סיכון, עבד כרכז חברתי בפנימייה צבאית, ובמקביל ריכז תוכנית לתלמידי חו"ל שפעלה לשילובם במסגרת החינוכית ולהכנתם לשירות משמעותי בצה"ל. לאיתן תואר ראשון בחינוך ממכללת "אורות ישראל."


אסף רשף

חבר צוות

לפני הצטרפותו למכון מנדל למנהיגות עסק אסף בהקמה של מרחבים טכנולוגיים לקהילה במסגרת החברה למתנ"סים, בניהול לקוחות בחברת SAP וכן בעבודה עם נוער בסיכון כסמנכ"ל בעמותת נוער מוביל שינוי אחריי!. לאסף תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך ממכללת אורנים. במסגרת תפקידו במכון מנדל למנהיגות, אסף אחראי על שנה ב' בתוכנית מנדל למנהיגות נוער.


יפתח שביט

מוביל קהילת הבוגרים של תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית וכמה תוכניות עבר

לפני הצטרפותו למכון מנדל למנהיגות עבד יפתח כרכז ההדרכה בעמותת "מדרסה – לומדים לתקשר", הפועלת לקידום לימודי ערבית מדוברת בישראל. כמו כן, יפתח יחל השנה את לימודיו לתעודת הוראה במכון כרם. בזמנו הפנוי נהנה יפתח בין היתר מלימוד גמרא, ואף מלווה קבוצות לומדים דרך מיזם "שטייגען – חילונים לומדים גמרא". במסגרת תפקידו במכון מנדל למנהיגות, יפתח אחראי על הובלת קהילות הבוגרים של תוכנית מנדל למנהיגות בתרבות יהודית וכן של כמה תוכניות עבר. הוא יפעל לקידום יוזמות של בוגרות ובוגרים, חיזוק הקשר שלהם למכון וחיבורם לבוגרים נוספים ולאפשרויות השונות המוצעות מטעם יחידת בוגרות ובוגרי מנדל. ליפתח תואר ראשון בהיסטוריה וביחסים בינלאומיים ותואר שני בהיסטוריה במסגרת בי"ס מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח באוניברסיטה העברית.


נקטר שוורץ

עוזרת מקצועית

לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות עסקה נקטר במימוש התוכנית הממשלתית לקידום תוצרת הארץ ולמינוף הרכישות של מוצרי כחול לבן במשרד הכלכלה והתעשייה. קודם לכן מילאה תפקיד בקבוצת פארטו כיועצת בכירה ועסקה בין היתר בתכנון ובהטמעה של אסטרטגיה ארגונית ובגיבוש תוכניות עבודה עבור משרדי ממשלה שונים. נקטר בעלת ניסיון בבקרה תקציבית, בבניית תוכניות עבודה ובניהול פרויקטים משלב החזון והאסטרטגיה ועד ביצוע, פיקוח ובקרה. לנקטר תואר ראשון בהצטיינות במנהל עסקים עם התמחות במימון ממכון לנדר.


שירה שפירא

רכזת שנה ב', תוכנית מנדל למנהיגות נוער

לפני הצטרפותה למכון מנדל למנהיגות ריכזה שירה את החוג לעיצוב תעשייתי מכליל במכללת הדסה, ולפני כן ריכזה את תחום זכויות היוצרים והמימון בהוצאת הספרים "כרמל". לשירה תואר ראשון באמנות ובחינוך מהמדרשה לאמנות בית ברל, וכיום היא סטודנטית לספרות באוניברסיטה הפתוחה. היא משתתפת בפעילות המרכז ליוצאים בשאלה "החצר של יודה" בתוכנית חברותות. במכון מנדל למנהיגות שירה מרכזת את שנה ב' בתוכנית מנדל למנהיגות נוער.