סדרת המפגשים "בימת מנדל", במכון מנדל למנהיגות בירושלים, תעסוק השנה בנושא "צדק חברתי". לנוכח ההתעוררות החברתית בקיץ 2011 והעניין הציבורי העצום בצורך בסדר חברתי חדש, עסקנו במפגש הראשון בנושא "המחאה החברתית והתקציב הלאומי".
נחמיה שטרסלר, זוכה פרס סוקולוב, עורך בכיר לכלכלה וחברה בעיתון "הארץ" ופרשן לענייני כלכלה בחדשות ערוץ 2, סקר את סדר היום החברתי-כלכלי של מדינת ישראל וטען שמדיניות כלכלית בעלת מחויבות חברתית מצריכה מחויבות למדיניות שוק חופשי המעודדת תחרות ומציבה בראש את טובת הצרכן.
שטרסלר סקר את הכוחות החברתיים-כלכליים המשפיעים על הפערים המתרחבים בחברה הישראלית, בהם חינוך, רווחה, התערבות הממשלה במשק, מערכת המס וההפרטה. הוא הביע תמיכה בהגברת החופש במשק באמצעות צמצום מעורבותה של הממשלה בבעלות על הקרקעות, באמצעות קיצוץ מסים על ייבוא מוצרים מסוימים, ובאמצעות הגברת התחרות במגזר הפרטי על-ידי פירוק המונופולים ופירמידות השליטה. כמו כן, הוא הדגיש את חשיבותו של חינוך חינם ברמה גבוהה ואת הצורך בלימודי ליבה לכל התלמידים.
נוסף על כך דיבר שטרסלר על תפקידם של כלי התקשורת בגיבוש התקציב הלאומי. הוא תיאר כיצד פוליטיקאים ואנשי צבא משתמשים בכלי התקשורת באופן מניפולטיבי כדי לגייס תמיכה ציבורית להוצאה גדולה יותר או כדי לתקוף יריבים פוליטיים באמצעות התמקדות בסעיפים של קיצוץ בתקציב שאמנם טעונים מבחינה רגשית, אך חסרי משמעות בחינה כלכלית. הוא מתח ביקורת על עיתונאים שאינם חופרים עמוק מספיק בסוגיות החברתיות-כלכליות, מותירים את הציבור עם הבנה חלקית בלבד של בעיות מהותיות, ונמנעים מלהטיל את האחריות על פוליטיקאים. שטרסלר אף נתן דוגמאות לאופן שבו לחץ ציבורי גורם לממשלה לעשות ויתורים קצרי טווח כדי לשכך את המחאות, במקום ליצור פתרונות אמיתיים ובני קיימא.
מאמריו של נחמיה שטרסלר בנושא המחאה החברתית: כלכלת האוהלים, מס שפתיים, סתם כלום